Čisté cévy jsou základem každého pevného zdraví. Ani zanesené vodovodní trubky nemohou sloužit tak, jak by měly. Ucpané cévy však nemůže vyměnit instalatér, ale musí jim pomoci lékař. Operace i léčba jsou náročné procesy, které často provázejí bolesti.
Zdravotním problémům spojených s cévami se můžete snadno vyhnout
Stačí, když budete konzumovat pročišťující potraviny a brzy pocítíte úlevu, zjasní se vám pleť a zalije vás úžasná pozitivní energie.
Ryby
Podle studie provedené na Univerzitě v Southamptonu, jsou vysoce účinné při prevenci ucpávání cév.
Zejména losos a tuňák obsahují omega-3 mastné kyseliny, které brání oxidaci cholesterolu, ukládání nánosů v cévách a tvorbě krevních sraženin.
Brusinková šťáva
Brusinková šťáva nejen skvěle chutná, ale také pomáhá lidskému zdraví. Kromě účinků na cévy, je také vhodná jako prevence onemocnění močových cest a při redukci tělesné váhy.
Na pročištění arterií od nánosů a cholesterolu stačí vypít 3 sklenice brusinkové šťávy za týden.
Česnek
O zázračných účincích česneku se nemusíme nijak široce zmiňovat. Kromě jiného je prevencí vysokého krevního tlaku a nemocí srdce.
Poslední studie ukázaly, že tato zelenina je také vysoce prospěšná proti kornatění tepen.
Špenát
Špenát je velmi bohatý na kyselinu listovou a draslík. Tyto dvě látky umožňují předcházet vysokému krevního tlaku a jsou tak prevencí srdečního selhání.
Neméně důležitý je také obsahu luteinu, který chrání před věkem podmíněnou makulární degenerací očí.
Olivový olej
Zvláště extra panenský olivový olej je bohatý na mono-nenasycené kyseliny.
Tyto látky dokáží vyčistit arterie od nahromaděného špatného LDL cholesterolu. Výčet pokračuje na další straně.
Rajčata
Rajčata obsahují lykopen, který je podle jedné z korejských studií vhodný zejména proti hrubnutí a tuhnutí tepen.
Je také dokázáno, že při pravidelné konzumaci rajčat dochází ke snížení výskytu kardiovaskulárních onemocnění, a to hlavně u ženského pohlaví.
Ovesné vločky
Ovesné vločky obsahují vlákninu, která brání tvorbě cholesterolu.
Studie uvádějí, že 1,5 až 2 sklenice (300 až 400 ml) vloček denně dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi až o 20%.
Granátové jablko
Granátové jablko obsahuje vysoké množství antioxidantů.
Právem si drží prvenství mezi ovocem v prevenci proti kornatění tepen. Je lékem nejen zdravým, ale také lahodně osvěžujícím.
Kiwi a ananasový meloun
Toto ovoce je bohaté na antioxidanty, které pomáhají snižovat hladinu špatného LDL cholesterolu v krvi.
Stačí, když si denně dáte 200 gramů ananasového melounu a kiwi.
Hroznové víno
Hrozny jsou bohaté na resveratrol a quercetin. Jedná se o bioflavonoidy, které brání oxidaci cholesterolu.
Konzumací tohoto ovoce dochází ke snížení rizika onemocnění srdce a tvorby krevních sraženin.