Podívejme se na běžný masný výrobek, jakým jsou kuřecí prsa: čisté maso, které musíte pouze nakrájet nebo připravit jako celek. Nabízíme vám skvělý trik, ve kterém hlavní roli sehrají kuřecí prsa.
Nic není dokonalé a platí to iv oblasti gastronomie. Naučíme vás, jak se zbavit šlach, které se vyskytují v mase a nabídneme vám vynikající recept na kuřecí prsa.
Začneme samozřejmě zlepšovákem a až potom přejdeme na samotný recept. Máte před sebou kuřecí prsa a jasně na nich vidíte bílou žilku, která prochází celým masem. Toto je šlacha a musíte se jí zbavit. Můžete si samozřejmě vzít nůž a začít ji řezat, nebo to můžete udělat docela jinak.
Jak jednoduše odstranit bílé žilky z kuřecího masa
Prsa jsou připraveny pro okamžitou přípravu. Zde je jednoduchý recept na to, jak si na pánvi udělat šťavnaté maso doslova za dvacet minut. Během této doby můžete k masu připravit přílohu v podobě kaše nebo chutného zeleninového salátu …
Potřebujete:
- 2-3 kuřecí prsa (600 g)
- 1 citrón
- 1 čl sladké mleté papriky
- Špetka sušeného česneku v prášku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
Opláchněte si prsa a nakrájejte je na poměrně velké plátky silné asi 20 milimetrů. Vložte je do misky, přidejte do nich koření a trochu vytlačené šťávy z rozřezaného citronu.
Mezitím si na sporáku rozehřejte pánev s rostlinným olejem. Výhodou je, že maso nemusí být marinované, stačí, jak ho promícháte a můžete ho trochu pomačkat.
Pro přípravu používejte své oblíbené koření, připravujte celé prsa, případně jejich řežte na menší kousky, ale co je nejdůležitější, nezapomeňte odstranit šlachy.