Výborný nápad, jak uchovat koriandr, kopr a petrželku na dlouhou dobu v naprosto čerstvém stavu. Takto jsem skladovala bylinky v bylinky dlouho čerstvé. Voní i chutnají jako čerstvě utržené.
Necháme dobře okapat .
Rozložíme si čistý ručník nebo utěrku a rozložíme na něj bylinky.
Necháme alespoň 90 minut vysušit.
Nakrájíme – bylinky musí být suché.
Do sklenice ze skla dáme na dno papír , navrstvíme bylinky a přikryjeme fólií.
Uchovávma v chladničce, stačí jen otevřít a máte krásné čerstvé a voňavé bylinky.
jak uchovat kopr na celé měsíce
Kromě zdraví je však kopr velmi prospěšný i při vaření. Dokáže skvěle dochutit maso a pokrmům dodá jedinečnou chuť. Vynikající je také například v oblíbeném koprovou zahuštěné omáčky.
Jak uchovat kopr čerstvý bez zmrazení?
- Kopr nejdříve důkladně opláchněte a pak osušte- bylina by neměla být vůbec mokrá.
- Nádoby – ideální skleněné omyjte a také důkladně vysušte.
- Z kopru následně odřízneme hrubou stonek a uložíme ho do nádoby.
- Nádobu zavřeme a uchováváme v chladničce.
- Když kopr potřebujeme, jednoduše ho vyjmeme z nádoby tolik-kolik potřebujeme.
- Kopr můžeme tímto způsobem skladovat 2-3 měsíce.
- Jak uchovat kopr ještě delší dobu?
- Kopr nejdříve omyjte, nechte trochu uschnout a nasekejte nadrobno. Tvrdé části stonku odstraňte, kopr vložte do skleněné nádoby, zatlačte prsty a zalijte octem.
Vrch poháru pak zakryjte fólií nebo celofánem a upevněte gumičkou. Takto uskladněný kopr je vynikající do omáček, polévkou nebo specialit jako je guláš. Před použitím sceďte a propláchněte.