Zázračný povidla bez roboty: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření nevrátí!

Obsah článku

Nejlepší recept, jaký jsem vyzkoušela. Předtím jsme povidla celé hodiny vařily v hrnci, nyní ho mám hotový za jedinou hodinu a je to zcela bez námahy!

Potřebujeme:

  • 2 kg švestek
  • 500 g kr. cukru (rozdělen na dvě dávky po 250 g)
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžičku mleté ​​skořice
  • 5 ks rozdrcených hřebíčků
  • 4 lžíce rumu

Postup:

[obsah1]

Švestky omyjeme a rozpůlíme – pecky vyberieem. Potom švestky navrstvíme do hlubšího pekáče (aby se do něj všechny švestky vešli) a pokapeme octem. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů a pečeme 20-25 minut – během pečení nemícháme.

Potom vyjmeme z trouby a posypeme první dávkou cukru a opět vložíme do trouby na 15 minut. Dáme péct na dalších 15 minut, vyjmeme a posypeme zbylým cukrem a opět vložíme na 10-15 minut do trouby .

[obsah2]

Pak stačí už jen vybrat z trouby, pokapat rumem a posypat kořením. Ponorným mixérem rozmixujeme a jen naplníme do čistých sklenic na zavařování (okraj sklenic musí zůstat čistý), uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Zabalíme do deky, necháme zcela vychladnout a máme hotovo!

[obsah3]

Rada na závěr: Někdy se mohou švestky po třetím pečení zdát příliš vodnaté. Tehdy vložte ještě na 15-20 minut do trouby.

Zázračný povidla bez roboty: Kdo jednou zkusí tento zlepšovák, ten se už ke klasickému vaření nevrátí!