Čína je země, která hraje velmi důležitou roli na světovém trhu. Prodává a kupuje miliardy produktů, služeb a jídel ročně. Ale jak se říká, ne všechno je vždy dokonalé. Mezi tisíci kvalitními výrobky existují stovky těch méně kvalitních ba přímo někdy až nebezpečných výrobků.
Každý rok objem exportovaných potravin z Číny roste. Připravili jsme seznam nejnebezpečnějších potravin, kterým byste se měli obloukem vyhnout.
Česnek
Až 80% světové produkce česneku pochází právě z Činy. Vědci říkají, že čínský česnek, obsahuje množství pesticidů, těžkých kovů a dalších toxických látek pro zdraví. Před exportem do jiných zemí, česnek namáčejí do chlóru, díky čemuž udrží déle tvar.
Pepř
Pepř je jedním z nejvíce používaných koření. Aby snížily náklady, začali do tohoto výrobku přidávat drobné nečistoty. V nejlepším případě je to škrob a křída.
Falešná rýže
Produkt, který je nejčastěji padělané. Falšují ho z bramborového škrobu, do kterého přidají plast, aby se vytvořila potřebná hmota. Pokud budete jíst takovou rýži je to totéž jako kdyby jste jedli celofánový obal. Je třeba důkladně kontrolovat rýži.
Zpracovávané houby
Až 35% všech solených a marinovaných hub přichází k nám z Číny. Poprvé se začalo mluvit o toxicit těchto hub už v roce 2006. Tehdy po požití hub, které nasbírali v blízkosti Pekingu, bylo hospitalizováno 16 lidí. Problémem je vysoká míra znečištění ovzduší v některých částech Číny.
Ryba (tilapia a treska)
Tilapia a treska, jsou nejpopulárnější ryby, které se dovážejí z Číny. Aby se rychle rozmnožovaly a rostly, dávají jim hormony a silné antibiotika. Kromě toho, větší část ryb se chová v malých rybníků, ve vodě, která je velmi znečištěná.
Pekingské zelí
Bezohlední farmáři stříkají zelí formaldehydem, aby dobře snášela transport. Následky užívání takového produktu mohou být smutné: podrážděná kůže a zažívací potíže.
Byl tento článek užitečný? Sdílejte ho se svými přáteli na Facebooku!