Sedlácké jídlo, které nestojí mnoho peněz, ale chutná tak dobře, že ho budete připravovat alespoň jednou týdně.
potřebujeme:
- 400 g brambor
- 200 g žampionů
- 5 vajec
- 1 cibuli
- 200 g zakysané smetany
- 100 g tvrdého sýra
- 2 stroužky česneku
- 10 g soli
- 5 g pepře
- 5 g bazalky
- olej
- plech s rozměrem 15 – 25 cm
postup:
Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme na rozehřátou pánev s trochou oleje. Pár minut zlehka opečeme a očistíme si žampiony a cibuli. Nakrájíme si je na menší kousky a přidáme k bramborám. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku, na plátky nakrájený česnek a vše spolu promícháme. Přendáme do zapékací mísy.
Vajíčka si vyšleháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a vylijeme rovnoměrně na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ° C asi 20 minut. Pak posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 5 minut. Hotovo. Můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.