Příznaky COVID-19 se mohou velmi lišit, od bolesti hlavy přes poruchy trávení až po extrémní únavu. Existuje však jeden soubor příznaků, které jsou pro tento druh nákazy charakteristické na celém světě, a sice ztráta čichu a chuti. Lidé prozradily, které potraviny nedokážou sníst po návratu ztracených smyslů.
I když mnoho lidí po zotavení získá tyto smysly zpět, nemusí to už být na stejné úrovni. Podle nové zprávy portálu Eater existuje jedna konkrétní potravina, kterou mnoho lidí po vyléčení se z onemocnění COVID-19 už prostě nemůže zkonzumovat. Ve skupině pěti jedinců až tři uvedli, že ještě dlouhé měsíce po odeznění infekce je pro ně tou nejhorší potravinou cibule. Jeden bývalý pacient označil chuť cibule za “hroznou” , druhý zas za “odpudivou” . Třetí uvedl, že vůně cibule se mu tak hnusila, až jí dal přívlastek “hnilobné”.
To však není jediná změna v chuti a čichu, kterou můžete po nemoci zpozorovat. Podle jedné osoby, která poskytla rozhovor pro BBC, po překonání COVID-19 chutnají masné výrobky jako benzín. Dalšímu vyléčení zas chutnalo víno po infekci jako olej.