Jíst maso nebo ne je osobní rozhodnutí každého. Někdo dává přednost přísnému vegetariánství a nevydrží ani při pomyšlení, že si dá čerstvý steak, zatímco jiní jsou šťastní a pravidelně jedí maso.
Pokud si však vyberete maso, pak alespoň ne nejškodlivější! Uhodnete který?
Jednoduše neexistuje horší maso než vepřové. Ve srovnání s ním jsou hovězí, jehněčí, drůbeží, zvěřina, králičí maso ekologičtější a zdravější odrůdy.
Bohužel, šťavnaté a široce milované vepřové maso je zdrojem mnoha nemocí. Pokud se chcete dožít zralého stáří s energickým zdravím, je lepší ho ze stravy úplně vyloučit.
Vepřové maso obsahuje toxické složky: tuk, hlen, histaminy, nebezpečné hormony, látky, které hnijí ve střevech.
To způsobuje infekce, kožní onemocnění, artritidu, artrózu a dokonce i změny v hormonálním pozadí člověka. Věda toho hodně vysvětluje.
Zde je alespoň 9 důvodů, proč zastavit vepřové maso nadobro:
1. Vepřové maso obsahuje růstový hormon, který způsobuje narušení dobře koordinované práce lidského těla. Pod vlivem cizího hormonu dochází k patologickým procesům: obezita, proliferace benigních a maligních nádorů.
2. Vepřové maso obsahuje histamin, alergickou dráždivou látku. Apendicitida, rozvoj furunkulózy a cholecystitidy, dermatitidy, ekzémy jsou důsledky účinků histaminu na tělo.
3. Vepřová krev je bohatá na onkogenní látky, specifické erytrocyty, které působí jako markery rakoviny.
4. Virus chřipky je u klobásy velmi běžný a do produktu se dostává z plic zvířete. Častá konzumace vepřového masa vede ke zvýšenému výskytu chřipky!
5. Vepřové maso je nejtučnější maso, přispívá k obezitě, zvláště pokud jíte vepřové maso ve stresu.
6. Vepřové maso je velmi toxické, obsahuje nebezpečné karcinogeny a není horší ve své škodlivosti vůči alkoholu a tabáku. Existují návrhy týkající se karcinogenity pohlavních hormonů prasat.
7. Lidské maso a vepřové maso mají velmi podobnou strukturu, existuje řada anatomických a biochemických parametrů, které jsou podobné u lidí a prasat. Ale prasata mají málo svalů a kostí, ale hodně tuku a pojivové tkáně.
8. Prasata často onemocní a nikdy si nemůžete být úplně jisti, zda jíte maso nemocného nebo zdravého zvířete.
9. Neustálá otrava toxiny obsaženými ve vepřovém mase vyvolává srdeční problémy a může způsobit mrtvici. V těle člověka, který jí vepřové maso, se vytváří příznivé prostředí pro vývoj patogenních bakterií.
Všechny nemoci jsou mobilizací obrany proti toxinům nebo poškozením v důsledku požití toxinů.
Mnoho lidí považuje vepřové maso za překvapivě chutné maso, ale je to jen potravinový zvyk, který lze změnit. Pokud se dítě od dětství učí jíst, lze se vyhnout vážným zdravotním problémům.