Mnozí experti na zdraví z celého světa souhlasí, že jde o nejsilnější přírodní antibiotikum, jaké si můžete sami doma připravit.
Určitě ho vyzkoušejte – dokáže si poradit s téměř každou infekcí v lidském organismu a navíc usmrcuje i paraziti, které se mohou nacházet ve střevech či jiných místech v těle.
Co všechno dokáže toto přírodní antibiotikum
Tuto směs bylinek můžete použít i na dnes tak rozšířené kvasinkové infekce (candidu).
Jde skutečně o velmi silný prostředek, jehož sílu byste neměli podceňovat. Pomáhá také na různá chronická onemocnění, jako například:
- artritida
- revma
- dna
- cukrovka
- vysoký krevní tlak
- vysoká hladina cholesterolu v krvi
No a nejlepší na něm je to, že neobsahuje žádné nebezpečné chemikálie, protože se skládá z čistě přírodních ingrediencí.
Dost bylo ale slov, pojďme se nyní podívat, jak si ho připravíte.
ingredience
- 700 ml jablečného octa
- 0,5 dcl očištěného a utřeného česneku
- 0,5 dcl na jemno nakrájené cibule
- 2 čerstvé feferonky (čím štiplavější, tím lépe)
- 0,5 dcl nastrouhaného zázvoru
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného křenu
- 2 polévkové lžíce práškové kurkumy
- 1 skleněnou nádobu o objemu 1 litr (například sklo na zavařování)
postup
Postupujte následovně:
1. Vložte všechny suroviny do skleněné nádoby a zalijte je jablečným octem až potud, kde začíná zužovat hrdlo (pár cm od vrchního okraje).
2. Dobré to celé zamíchejte.
3. Nádobu uzavřete a umístěte na tmavé a suché místo, například do spíže.
4. Celý nálev nechte odstát přibližně 2 týdny. Občas obsah promíchejte – ať už vířením lahví nebo jejím otevřením a použitím lžíce.
5. Po 2 týdnech obsah přeceďte přes gázu, nějakou látku nebo trychtýř se sítkem. Pro co nejlepší výsledek je vhodné zbytek ještě přes látku vyždímat, aby z něj vyšla veškerá šťáva.
6. scezené tekutinu znovu uskladněte v uzavíratelné skleněné nádobě.
7. Hotovo. Vaše nejmocnější přírodní antibiotikum je hotové!
užívání
Jak jsme již uvedli, jde o velmi silný prostředek, proto jej užívejte s mírou a opatrností. Má velmi výraznou a štiplavou chuť.
Užívejte denně 1 polévkovou lžíci (respektive 3 čajové lžičky). Nejlepší je rozředit si denní dávku na 3 části, čili 1 čajovou lžičku 3 krát denně.
Pokud chcete můžete to užívat přímo a za tím ke zmírnění chuti zajíst měsíček pomeranče. Když je to však na vás příliš silné, můžete si to rozředit ve sklenici s vodou.
V případě akutních nebo silných infekcí můžete zvýšit dávkování na 6 krát po 2 čajové lžičky denně.
Pro prevenci a léčbu chronických onemocnění uvedených v úvodu (artritida, dna , vysoký krevní tlak, cholesterol a podobně) stačí užívat dlouhodobě 1 čajovou lžičku denně.
V případech, pokud jste alergičtí na některou složku receptu, během těhotenství nebo u dětí tento recept pro jistotu nepoužívejte, případně výrazně snižte dávkování.