Máte rádi hranolky z McDonald's? Tak to byste měli vědět jak se vyrábí. Zákazníci jsou šokováni!

Obsah článku

Analýza složení hranolků prodaných do populárního řetězce restaurací McDonald’s odhalila, že všechny hranolky jsou postříkány tak toxickými pesticidy, že je nelze konzumovat 6 týdnů po postřiku.

Objev této velmi toxické drogy nám dává zcela nové argumenty, jak se vyhnout McDonald’s…

Pesticidy v hranolkách od společnosti McDonald’s

[obsah1]
Informace, které obletěly svět, publikoval Michael Pollan, autor, novinář, aktivista a profesor žurnalistiky na Berkeley Graduate School of Journalism.

Prof. Pollan vysvětluje proces výroby hranolků pro tento oblíbený řetězec bramborových restaurací. Samotný výběr druhů brambor nutí producenty používat toxické látky. Pollan poznamenává, že všechny hranolky vyrobené pro McDonald’s pocházejí z brambor Russet Burbank, protože jejich podlouhlý tvar jim umožňuje získat dlouhé hranolky, které jsou ochrannou známkou restaurace.

[obsah2]
„JSOU VŽDY VYROBENY ZE STEJNÉ RŮZNOSTI ZEMÍKŮ, RUSSET BURBANK, KTERÉ JSOU NADMĚRNĚ DLOUHÉ A OBTÍŽNÉ RŮST.“ ALE TO JE TO, CO CHCOU, LEBO, KDYŽ JSTE V MCDONALDOVĚ.

Rovněž věří, že vzhledem k obtížnosti pěstování tohoto druhu musí být rostlina během svého růstu chemicky oplodněna a zajištěna. Tento druh často trpí nekrózou a přijal by McDonald vadné brambory? Na tuto otázku si můžete odpovědět sami…

[obsah3]
„JEDINOU ZPŮSOBEM, JAK VYLOUČIT NECROSU ZEMĚSÍKŮ, JE ZBAVIT SE APOLU A JEDINOU ZPŮSOBEM JE POUŽITÍ VELMI SILNÉHO PESTICIDU zvaného MONITOR.“ TOTO OPATŘENÍ JE TO TOXICKÉ, ŽE ZEMĚDĚLÍ NEVSTUPUJÍ NA POLE PO 5 DNÍ, PO KTERÉMI JSOU RIZIKA VLASTNÍHO ZDRAVÍ, “říká POLLAN.

„Když jsou brambory sklizeny, jsou umístěny do obrovského stanu o velikosti fotbalového hřiště, kde je uměle řízeno řízení VZDUCHU.“ Je to proto, že tyto brambory nejsou konzumovatelné během příštích šesti týdnů – jsou natolik „nabité“ toxickými chemikáliemi, že jejich konzumace JE NEBEZPEČNÁ PRO VAŠE ZDRAVÍ, “dodává POLLAN.

Vedlejší účinky pesticidů

[obsah4]
Pesticid „Monitor“ (jiný název je methamidofos) je spojován s mnoha škodlivými vedlejšími účinky. Jsou známy případy otravy mezi pracovníky, kteří přišli do styku s tímto pesticidem, i mezi lidmi, kteří konzumovali potraviny, které byly předtím postříkány.

Mezi účinky otravy methamidofosem patří:

  • podráždění plic
  • epistaxe
  • dýchací problémy
  • necitlivost nebo slabost
  • problémy se zrakem
  • nevolnost a zvracení
  • poruchy řeči
  • nepravidelný srdeční tep
  • kóma
  • a dokonce i smrt

[obsah5]
Celkově to vše poskytuje další argument, který lze přidat do seznamu nebezpečí McDonald’s.

Máte rádi hranolky z McDonald's? Tak to byste měli vědět jak se vyrábí. Zákazníci jsou šokováni!