Téměř každý skladuje mléko na dveřích chladničky, protože je k tomu ideální. Krabice na mléko dokonale zapadá do dveří chladničky. Toto místo je velmi výhodné, protože mléko lze rychle získat nebo vyměnit. Kyselé mléko není příliš příjemné, i když se dá použít. Existuje několik dobrých způsobů, jak udržet mléko čerstvé po dlouhou dobu. Organizace procesu je zásadní, aby jídlo zůstalo čerstvé co nejdéle. To může být překvapením, ale pokud chcete, aby vaše mléko bylo déle čerstvé a chutné, nedávejte ho na dveře!
Nejlepší místa pro skladování mléka jsou na spodní nebo střední polici. Dveře chladničky podléhají největším teplotním výkyvům, takže jsou nevhodné pro potraviny, které musí být udržovány na konstantní teplotě. Mléko a mléčné výrobky by však měly být vždy chlazeny. Těchto několik jednoduchých pravidel vám pomůže správně skladovat potraviny v chladničce, aby byly čerstvé co nejdéle. Místo toho, abyste do dvířek chladničky dávali mléko, umístěte jej na jednu ze středních polic.
Na horní polici chladničky by mělo být jídlo, které nemusíte vařit. To je dobré místo pro uzeniny, uzeniny a různé zbytky. Na polici níže je místo, kde skladujete mléko, sýr, máslo a jogurt. To je také dobré místo pro vejce. Na spodní polici chladničky skladujte syrové potraviny, jako je maso a čerstvé ryby.
Tato police je nejchladnější, takže trvanlivé jídlo na ní vydrží déle. Umístění syrového jídla na spodní polici také pomáhá minimalizovat riziko kontaminace, protože tekutina kapající ze syrového masa se nerozsype po celé chladničce.
Níže jsou pole pro skladování zeleniny a ovoce. Aby jídlo zůstalo déle čerstvé, musí být v původní nádobě nebo zabalené. A konečně dveře. Možná máte rozumnou otázku: pokud nemůžete skladovat mléko na dveřích, co můžete dělat? A tady je odpověď: na dveře můžete ukládat koření a další potraviny s přírodními konzervačními látkami (džemy, želé a džusy).