Jak rozpoznáte čerstvé maso v obchodech? Nedívejte se na štítek, ale zkuste tento jednoduchý trik prstem. To je nejjednodušší způsob, jak rychle a snadno zjistit, zda je kuře, které chcete koupit, opravdu čerstvé, nebo zda je to kousek, který tu ležel už dlouhou dobu, a jeho nákupem riskujete, že jeho chuť bude ne být dokonalý. nebo že budete dokonce trpět zdravotními problémy.
Důležitá je barva !
Než se rozhodnete vyzkoušet tento test čerstvosti masa prstem, je dobré se podívat na maso, které prodáváte. Pokud je kuřecí prsa příjemně růžová, je rozhodně čas si ji koupit. Pochází z farem, kde bylo dobře krmeno a maso bude mít dostatečnou kvalitu, ale pokud je maso spíše žluto-šedé, je dobré dát mu ruce pryč, protože to může znamenat použití různých doplňků stravy. .
Kromě barvy masa je také dobré sledovat barvu tuku, který může mít drůbež. Pokud je tuk nažloutlý, znamená to správné krmení kukuřice a jiných přírodních krmiv. Naopak, bílý tuk není u zvířat tak typický. Zde je nutné být opatrný a je třeba se vyhnout variantám s bílým tukem.
Podle prstu
Pokud se vám maso na první pohled zdá dobré, je čas použít prst. A jak? Jednoduše píchejte maso ukazováčkem. Funguje nejen s čerstvým masem přímo na policích, ale také s baleným masem, například na talíři ve fólii. Prstem vytvořte díru v těle a sledujte, co se stane.
Pokud díra rychle zmizí a maso se rychle vrátí do svého původního vzhledu, můžete si ho vzít. Pokud je však v masu další díra, je lepší hledět dále, protože kus nemusí být nejčerstvější. To platí pro kuře. Pokud si na druhé straně koupíte hovězí maso a zub zůstane, je to známka toho, že tento kus masa je dobře stárnut.