Analýza složení hranolků prodaných do populárního řetězce restaurací McDonald’s odhalila, že všechny hranolky jsou postříkány tak toxickými pesticidy, že je nelze konzumovat 6 týdnů po postřiku.
Objev této velmi toxické drogy nám dává zcela nové argumenty, jak se vyhnout McDonald’s…
Pesticidy v hranolkách od společnosti McDonald’s
Prof. Pollan vysvětluje proces výroby hranolků pro tento oblíbený řetězec bramborových restaurací. Samotný výběr druhů brambor nutí producenty používat toxické látky. Pollan poznamenává, že všechny hranolky vyrobené pro McDonald’s pocházejí z brambor Russet Burbank, protože jejich podlouhlý tvar jim umožňuje získat dlouhé hranolky, které jsou ochrannou známkou restaurace.
Rovněž věří, že vzhledem k obtížnosti pěstování tohoto druhu musí být rostlina během svého růstu chemicky oplodněna a zajištěna. Tento druh často trpí nekrózou a přijal by McDonald vadné brambory? Na tuto otázku si můžete odpovědět sami…
„Když jsou brambory sklizeny, jsou umístěny do obrovského stanu o velikosti fotbalového hřiště, kde je uměle řízeno řízení VZDUCHU.“ Je to proto, že tyto brambory nejsou konzumovatelné během příštích šesti týdnů – jsou natolik „nabité“ toxickými chemikáliemi, že jejich konzumace JE NEBEZPEČNÁ PRO VAŠE ZDRAVÍ, “dodává POLLAN.
Vedlejší účinky pesticidů
Mezi účinky otravy methamidofosem patří:
- podráždění plic
- epistaxe
- dýchací problémy
- necitlivost nebo slabost
- problémy se zrakem
- nevolnost a zvracení
- poruchy řeči
- nepravidelný srdeční tep
- kóma
- a dokonce i smrt