Je to OFICIÁLNÍ! Odborníci dokázali, že hořká čokoláda potlačuje stres, deprese, a zvyšuje imunitu !

Obsah článku

Podle dvou nových studií může mít tmavá čokoláda s vysokou koncentrací kakaa pozitivní vliv na hladinu stresu, náladu, paměť a imunitu.

[obsah1]

Výzkum představený tento týden na výročním zasedání experimentální biologie v roce 2018 v San Diegu poukazuje na to, že čokoláda s minimálně 70% kakaa může podporovat kognitivní, endokrinní a kardiovaskulární zdraví.

Lee Berk, hlavní řešitel a výzkumný pracovník na Loma Linda University School of Allied Health Profession, uvedl, že účastníci dostali 48 gramů tmavé čokolády na začátku jednoho experimentu a poté, co byli vzhůru, snědli kousek tmavé čokolády každé dvě hodiny. několik dní.

„Krevní testy odhalily, že tmavá čokoláda ovlivnila genovou aktivitu, zvýšila protizánětlivé faktory,“ řekl Berk.

[obsah2]

Další výzkum Berkova týmu zkoumal, jak mozek reagoval na konzumaci tmavé čokolády.

Gama vlny elektroencefalogramu (EEG) naznačují, že tmavá čokoláda může pozitivně ovlivnit mozkové funkce, jako jsou kognitivní funkce a kreativita, a to i dvě hodiny po jídle.

Tyto dvě studie zahrnovaly celkem 10 účastníků a výsledky dosud nebyly publikovány v recenzovaném časopise.

[obsah3]

Berk uvedl, že dalším krokem jeho týmu bude zjistit, kolik tmavé čokolády by měl někdo sníst, aby ovlivnil funkci mozku. Přiznává, že to jí každý den.

[obsah4]

„Výzkum byl financován univerzitou a není spojen s žádnými čokoládovými společnostmi,“ uvedl Berk.

Je to OFICIÁLNÍ! Odborníci dokázali, že hořká čokoláda potlačuje stres, deprese, a zvyšuje imunitu !