Kolem nás jsou věci, nad kterými se nijak moc nezamýšlíme. Nezkoumáme je a nesnažíme se je plně využít. prozradíme Vám správné využití u těchto 10ti věcí!
Diamant na batohu
Původně byly proužky s otvory ve tvaru diamantu nebo čtverce používané na turistických batozích.
Byly určeny na lana a karabinky. Od doby, kdy přišly o svou funkci, slouží jen jako obyčejná dekorace batohu.
Bambule na čepicích
Historie těchto zábavných detailů na čepicích sahá až do 18. století. bambule se přišila na čepici francouzského námořníka, abyse nebouchali hlavy o nízké stropy na lodi.
Později se bambule stala odlišujícím znakem v armádě. Prostý voják se od důstojníka lišil odlišnou barvou a tvarem koncové bambulky.
Také podle této pomůcky se vědělo, do jakého pluku a vojska voják patřil.
Puky na kalhotách
Nad vyžehlením puků na klasických kalhotách byste strávili zaručeně celé mládí.
Paradoxem je, že tento trend vznikl poté, co po přepravě kalhot, je nebylo možné vyžehlit.
Dírky v špejli na lízátku
Jsou součástí technologie na výrobu lízátek.
Jsou nutné k tomu, aby se sladkost dokázala přilepit na plastovou paličku.
Krabičky s nudlemi
Pokud rozevřete krabici s asijským rychlým občerstvením, přetvoří se na talíř, ze kterého se dá mnohem pohodlněji konzumovat jídlo.
Boční otvory na teniskách
Tyto dva zbytečné otvory mají také svou funkci. Kromě extra větrání, pomáhají nohu lépe upevnit.
Hráči basketbalu si přes ně převazují tkaničky, aby se jim chodidla během hry nevyzouvala.
Otvory na uzávěrech
Kdo jako dítě nekousal kuličkové pero?
Někdy se může nešťastně stát, že dítě spolkne víčko, ale díky malým otvorům se při uvíznutí v dýchacích cestách nezadusí.
Číslo 57 na obalu kečupu Heinz
Tajemná čísla nejsou jen součástí reklamního sloganu.
Pokud se vám kečup nedaří dostat z láhve, několik krát zabouchejte dlaní po tomto čísle a bude to.
Díra v naběračce na špagety
Tímto otvorem odměříte standardní porci špaget pro jednoho člověka.
Prostor pod troubou
Obvykle je tento prostor určen pro skladování pánví a plechů. Nicméně, ve skutečnosti slouží k ohřívání. Někdy je třeba, aby bylo jídlo podávané při správné teplotě – ani studené, ani příliš horké.
Když se vám něco připravuje v troubě, toto je místo, kde si připravený pokrm můžete odložit a podávat jej spolu s celým chodem.