5 potravin, které nejvíce ničí rakovinové buňky. Začněte jejich jíst ještě dnes!

Obsah článku

Rakovina je skupina nemocí charakterizovaných abnormálním růstem buněk. Má více než 100 různých typů klasifikovaných podle typu postižené buňky.

[obsah1]

Během její tvorby v těle prochází proces nazývaný angiogeneze.

Tento proces však nepřestává růst – ve skutečnosti se angiogeneze aktivuje vždy, když trpíme poraněním, a tělo potřebuje obnovit jakýkoliv typ krevní cévy.

Tento proces je však spojen s rakovinou.

Angiogeneze je regulována aktivátory a inhibitory.

Všichni odborníci souhlasí s tím, že rakovina je spojena s inhibitory, ale aktivátory jsou zodpovědní za podporu a zvýšení růstu cévních buněk, takže je možné vytvořit nové krevní cévy.

Následujících 5 potravin může pomoci bojovat proti rakovině

[obsah2]

Káva a zelený čaj
Pijte každý den zelený čaj a kávu, protože to může zastavit angiogenezi a předcházet rakovině.

Výtažek z borůvek a maliny

Obě bobule obsahují fytochemikálie, které mají silné protinádorové vlastnosti a poskytují plodu tmavou barvu. Kromě toho, borůvky a maliny mohou snížit oxidační stres a zabránit angiogenezi.

Rajčata

[obsah3]

Rajčata jsou bohaté na lykopen, silný antioxidant, který může zabránit angiogenezi. Podle studie provedené na Harvardské zdravotnické škole lidé, kteří používají rajčata, snižují riziko vzniku rakoviny prostaty o 50%.

Kurkuma

kurkuma a její účinná látka kurkumin může zastavit angiogenezi a zabránit vzniku rakoviny.

Hořká čokoláda

[obsah4]

Ano, tato lahodná čokoláda má silné protinádorové a antiangiogenní léčba vlastnosti, takže byste si ji měli užívat každý den.

5 potravin, které nejvíce ničí rakovinové buňky. Začněte jejich jíst ještě dnes!