V našem těle je poměrně málo věcí, na které může být nepříjemné myslet: pot, špína, hnis, nestrávené jídlo.
Věděli jste, že v našem těle je více bakterií než buněk? A že roztoči žijí na vašich řasách?
1. Roztoči (demodex) na řasách
Roztoči žijí na vašich řasách a čím jste starší a mastnější pokožka, tím jistější to můžete říci. Bylo zjištěno, že roztoči, konkrétně Demodex folliculorum, žijí na řasách u více než 80 procent lidí ve věku nad 60 let.
Roztoči Demodex jsou roztoči na obličeji a pokud je můžete vidět pouhým okem, uvidíte je, jak žijí na vašich řasách a vlasových folikulech. Kromě toho může na jednom řasinkovém folikulu žít až 25 roztočů.

I když je skutečnost, že existují na vaší tváři, dost děsivá, jsou obvykle neškodné, ale u lidí, kteří jsou na ně citliví, mohou způsobit alergickou reakci.
2. Ušní maz Mnoho lidí se obrací na profesionální ošetření odstraňování ušního mazu, přestože náš zvukovod je samočistící orgán v těle.
Ušní maz je olejovitá voskovitá látka produkovaná žlázami uvnitř zvukovodu. To chrání uši.
Zabraňuje vniknutí cizích látek do uší, včetně prachu a hmyzu. Ušní maz také pomáhá zvlhčit uši, chrání zvukovod před podrážděním a má antibakteriální vlastnosti.
Ušní maz se skládá z odumřelých kožních buněk, nasycených a nenasycených mastných kyselin, alkoholů, skvalenu a cholesterolu. V průměru vylučujeme asi 12-20 mg ušního mazu za měsíc.

3. Lipom (wen) Naše tělo udržuje energetické rezervy v tukových buňkách, ale někdy tukové buňky rostou tam, kde by neměly být. To vede k tvorbě mastných nádorů, nazývaných také lipomy. Ačkoli si mnoho lidí myslí, že wen je nechutný, je obvykle docela neškodný.
Jsou to malé masy tukových buněk pod kůží mezi kůží a svaly. Takové hrboly jsou měkké a na dotek mobilní. Lipom obvykle neroste více než několik centimetrů a nejčastěji se vyskytuje na krku, ramenou, pažích, horní části zad, stehnech a hýždích.
4. Vylučování hlenu
Hlen, hlen, „boogers“ – jakkoli tomu říkáme, existují a existují pro to důvody.
Hlen lemuje vnitřek nosu, úst, dutin, hrdla, plic, gastrointestinálního traktu a je tam vždy, nejen při nachlazení. Naše tělo produkuje každý den asi 1–2 litry hlenu, včetně nové dávky, kterou produkuje váš nos každých 20 minut.
Hlen působí jako zvlhčovač a bez něj by naše tělesné tkáně vyschly. Protože je stále viskózní, působí také jako sběrač „odpadu“, který zahrnuje bakterie, pyl, špínu, houby, kouř a další látky, které dýcháme, a brání jim v útoku na naše tělo.
5. Bakterie a lidé Ve zdravém lidském těle je mnohem méně člověka, než by si člověk myslel. Naše tělo obsahuje 10krát více mikroorganismů než lidské buňky, celkem asi 100 bilionů bakterií a obývá každý kout našeho těla.
Méně než 1 procento bakterií v lidském těle může způsobit onemocnění, zatímco jiné mu pomáhají vykonávat důležité funkce. Například bakterie Lactobacillus acidophilus, které se používají při výrobě fermentovaných mléčných výrobků, pomáhají trávit jídlo a bojovat proti škodlivým mikrobům.

6. Plyn v žaludku, hodně benzínuVšichni lidé uvolňují plyn a celé říhání. Pokud jíte, produkujete plyn, když bakterie v zažívacím systému rozkládají potravu. V průměru uvolňujeme plyny 14 až 23krát denně, přibližně jednou za hodinu.
Plyn a říhání obsahují oxid uhličitý, kyslík, dusík, vodík a někdy metan a někdy síru. Některé potraviny způsobují, že produkujeme více plynů, včetně těch s vysokým obsahem vlákniny a mléčných výrobků.
Potraviny, které obsahují pšenici nebo mléko, také přispívají ke tvorbě plynů, říhání a nadýmání, protože naše tělo je nedokáže správně strávit. Ale nejčastěji jsou plyny způsobeny spolknutým vzduchem.
Zatímco některé výzkumy naznačují, že se váš žaludek může natáhnout a pojmout více než 3 litry jídla a pití, může se spontánně roztrhnout, pokud se pokusíme zadržet 5 litrů.
Pokud se váš žaludek pokusí „zavřít bránu“, jídlo a pití neprojde do střev, ale místo toho se vrátí a někdy násilně. Zvracení je řízeno „centrem zvracení“ v mozku a může být způsobeno řadou příčin, včetně otravy, infekcí, určitých nemocí a těhotenství a určitých způsobů léčby, jako je chemoterapie.

Pokud nejste schopni nebo ochotni vyvolat zvracení, vaše tělo se pokusí zvládnout nežádoucí obsah v žaludku. V tomto případě se mohou ve stěnách žaludku vytvářet netěsnosti, které umožňují únik částečně stráveného jídla. A pak se zvracení nebude zdát tak nechutné.
8. Zátkové mandle Zátkové mandle, známé také jako tonsillolithy, jsou směsí bakterií, odumřelých buněk a hlenu, které se nahromadily v drážkách mandlí.
Pokud trpíte chronickou tonzilitidou nebo jste měli angínu, je větší pravděpodobnost, že vám ucpou mandle. Jsou také běžné u lidí se sucho v ústech.
Někteří lidé si jich nevšimnou, zatímco jiní se cítí nepříjemně, když otužují. Vypadají jako bílé hrbolky na zadní straně krku. Protože se bakterie rádi živí tím, z čeho jsou tyto zátky vyrobeny, často vedou ke špatnému dechu.
Můžete se je pokusit zbavit oplachováním nebo vakuovým odsáváním, které provádí ORL. Jediným způsobem, jak se jich úplně zbavit, k čemuž se uchýlí jako poslední možnost, je odstranění mandlí.
9. Výkaly Když jíme a pijeme, trvá jen několik hodin, než naše tělo získá potřebné vitamíny a živiny. Zbytek je třeba stáhnout.
Naše střeva jsou tvořena tenkým a tlustým střevem a konečníkem. Tenké střevo je trubice dlouhá asi 6 metrů a průměr 2,5 cm, zatímco tlusté střevo je asi 1,5 metru dlouhé a průměr 7,6 cm. A je to všechno plné odpadu.
Naše stolice jsou vyrobeny z nestráveného jídla, ale také z hlenu, bakterií a odumřelých buněk, které jim dodávají hnědou barvu. Při normální peristaltice je stolice asi 75 procent vody a denně vylučujeme asi 85-225 gramů stolice.
10. Kyselina v žaludku, která může rozpouštět kov Náš trávicí systém je nasycen šťávami, které tráví jídlo. Když se vodík spojí s chlórem uvnitř žaludku, vytvoří kyselinu chlorovodíkovou. Kyselina chlorovodíková je dostatečně silná, aby rozpustila kov, tak proč se nevstřebává žaludek?
To není způsobeno hlenem, který lemuje stěny žaludku a chrání ho před štěpením.